MIR

Der er 10 kategorier i MIR.

Inden for hver kategori har målet været at få alle væsentlige spørgsmål med.

Kategorierne "Kunst & musik" og "Dyreriget" indeholder mange billeder.

Kategorierne "Litteratur" og "Filosofi" indeholder mange tekststykker.

Og ellers har formålet med MIR været at lave et quizspil, hvor spørgsmålene indeholder så mange informationer, at man selv uden at kende svaret er i stand til at skyde sig mere eller mindre ind på det rigtige svar, hvis man har en masse viden og kan anvende den. MIR-serien består af 10 spil med hver 2000 spørgsmål, der tilsammen indeholder halvdelen af verdens væsentlige viden.

Indholdet i MIR er:

2000 kort med ét spørgsmål på hver
1 spilleplade med 4 forskellige baner
8 skriveplader (små whiteboards)
8 klistermærker til skrivepladerne
1 hæfte med spilleregler
8 whiteboardpenne
10 kategorikort
8 spillebrikker
2 kortholdere
10 testkort
2 timeglas
10 skærme
64 kegler

 
MIR var oprindelig planlagt som et enkelt spil med 20.000 spørgsmål, men erfaringerne fra arbejdet med Sportsnørd har vist, at det var et temmelig urealistisk mål, da spørgsmålene har en udformning, der kun tillader ét spørgsmål pr. kort. Så nu er det delt op på 10 udgivelser med hver 2000 spørgsmål. Den oprindelige idé med spørgsmålene var, at de skulle indeholde en del informationer, således at man - hvis svaret ikke ligger klar som paratviden - kan bruge sin viden og ræsonnere sig frem til et svar. Denne oprindelige idé blev dog efterhånden suppleret med andre ideer, da jeg fandt nye muligheder i spillets opbygning, så nu er der flere forskellige typer spørgsmål.
Alle spillere svarer på alle spørgsmål, og man vælger selv, om man vil svare uden at få svarmuligheder, eller om man vil have svarmuligheder og i så fald, om man vil satse alt på én mulighed eller sprede sig over flere muligheder.
Kategorierne er: Naturvidenskab og matematik, Litteratur og tegneserier, Kunst og musik, Historie og samfund, Filosofi, Film og teater, Dyreriget, Sport, Årstal samt Sprog, geografi og kultur.

Der er 4 forskellige baner (1 på den ene side af spillepladen og 3 på den anden).

Svarene angives enten på de hvide skriveplader (ses ovenfor med røde klistermærker med græske bogstaver) eller under de sorte afskærmninger. Hvis man anvender afskærmningerne, angives svaret ved at fordele en eller flere af de små, farvede kegler - afhængigt af hvor sikker man er på svaret.

Ovenfor ses eksempler på spørgsmål inden for de 10 kategorier, hvor der både er vist spørgsmål med billeder og længere tekststykker.

Et kig ned i æsken, der er helt fyldt op.

I midten ses en æske med spillebrikker, skriveplader, penne, kegler, kortholder og to timeglas.

Tilbage til forsiden

Opdateret 16. marts 2014